SOCIAL MEDIA

21. listopadu 2015

Knedlíky z celozrnného pečiva



Pořád tady máme období svatomartinských hodů, tak mám tady recept na trošku "zdravější" knedlíky (ale co si budeme povídat, pořád to jsou knedlíky). Je potřeba jen pár ingrediencí a přípravu zvládne i úplný začátečník. Tak jdeme na tooo!



Suroviny:

• 6 celozrnných rohlíků (mohou být i grahamové)
• cca 150 ml mléka
• 2 vejce
• sůl
• pepř
• 2 hrsti čerstvé petrželky





1. Rohlíky si nakrájejte na kostičky a zalijte je mlékem. Mléko odměřujte od oka, rohlíky by měly pěkně nasáknout, ale zase aby neplavaly. Přidejte 2 žloutky, petrželku a směs trošku posolte a opepřete.

2. Zbylé bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který následně vmíchejte do směsi. Vytvarujte jednotlivé knedlíky do libovolně velkých koulí, já jsem jich z tohoto množství měla asi 10.

3. Knedlíky vhoďte do vroucí a osolené vody (doporučuji velký hrnec) a vařte cca 12 minut.




A ještě takový tip na konec. Není dobré dělat knedlíky z úplně čerstvého pečiva, když je trošku tvrdší, vůbec to nevadí. Tak papky!

- Broccoli

Okomentovat