SOCIAL MEDIA

15. prosince 2015

Marcipánové dárečky




To já jen, kdyby mi Ježíšek letos nic nepřinesl, tak jsem si dárky pro jistotu sama vyrobila. Efektní nepečené cukroví, které rozhodně zaujme a navíc skvěle chutná.



Suroviny:
• 200 g sušeného polotučného mléka
• 200 g moučkového cukru
• 1 lžíce rostlinného oleje
• 1 bílek
• 1 lžíce medu
• tekuté potravinářské barvivo
• celé mandle
• mandlové aroma
• 1 bílá zdobicí tubička (např. od Dr. Oetker)





1. Nejprve si připravíme marcipán. V míse si smícháme sušené mléko, cukr, bílek, olej, med a pár kapek mandlového aroma. Ručně vypracujeme marcipán, který si rozdělíme na 3 části. Pokud se vám zdá marcipán příliš tuhý, přidejte pár kapek vody (s tou však opravdu opatrně, pokud jí dáte moc, marcipán bude lepit a špatně se vám s ním bude pracovat).

2. Každou část marcipánu si dejte zvlášť do mísy a zakapejte barvivem. Množství barviva si zvolte sami podle toho, jak intenzivní barvu chcete mít. Následně barvivo do těsta pořádně zapracujte, aby byla barva jednotná a těsto nebylo šmouhaté.

3. Z obarveného marcipánu trháme vždy tak půl lžíce těsta, zabalíme do něj mandličku a ručně vytvarujeme malé krychličky. Mně se to třeba dělalo dobře tak, že jsem si nejprve z marcipánu vytvarovala kuličku s mandlí uvnitř a pak ji na stole obouchala do výsledného tvaru dárku :D

4. Hotové krychličky dáme tak na půl hodinky do lednice a poté už jen zdobičkou namalujeme stužku s mašlí a šoupneme opět aspoň na hodinu do lednice.




Práce s marcipánem není žádná slast, proto si na to udělejte čas. Pokud budete pracovat s více barvami jako já, je možné, že během práce s jednou barvou vám zbytek marcipánu zatuhne. Vždy pomůže pár kapek vody, ale opravdu jen pár. Pusťte si k tomuto cukroví hudbu a nalijte sklenku vína, protože až se s tím marcipánem poperete, tak ten výsledek bude stát opravdu za to!


Ať vám to krásně peče!


- Broccoli

2 komentáře :