SOCIAL MEDIA

19. prosince 2015

Vánoční levandulové sušenky




Tyto sušenky doslova zahrají na všechny vaše smysly. Jsou velmi jednoduché, chuťově výborné a ke všemu nádherně voní!




Suroviny: 
• 2 a 1/4 šálku hladké mouky
• 1/2 prášku do pečiva
• 120 g cukru krystal
• 60 g sýru gervais
• kůra z 1 limetky
• šťáva z 1/2 limetky
• 2 lžíce sušeného květu levandule
• půl másla
• 3 lžíce oleje
• 1 vejce
• špetka soli





1. V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a levanduli. V další míse si vyšleháme zbytek surovin. Nejprve cukr s vejcem, poté přidáme gervais, změklé máslo, olej a limetkovou kůru a šťávu.

2. Vzniklou hmotu zamícháme do sypké směsi, vypracujeme těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.

3. Plech si vyložíme pečicím papírem. Těsto je poměrně hutné a lepivé, tvoříme z něj kuličky, které položíme na plech a roztlačíme pomoučeným či pocukrovaným dnem sklenice do výsledného sušenkového tvaru. Na sušenky můžeme jemně obtisknout nějaké vykrajovátko na ozdobu.

4. Pečeme na 180° asi 13 minut.








- Broccoli

Okomentovat