SOCIAL MEDIA

17. prosince 2015

Zázvorky s polevou z bílé čokolády




Zázvorky patří k tradičnímu a nenáročnému cukroví. S drobnou ozdobou z nich však můžete vytvořit elegantní pamlsek.




Suroviny na sušenky:
• 200 g hladké mouky
• 200 g cukru krystal
• 1/2 prášku do pečiva
• kůra z 1 citronu
• 2 lžíce strouhaného zázvoru
• 2 vejce
• špetka soli


Na polevu:
• 1 kvalitní bílá čokoláda
• lžíce másla
• 2 lžíce medu


Na zdobení:
• zdobicí tubičky (např. Dr. Oetker)






1. Veškeré suroviny smícháme v míse dohromady a ručně vypracujeme tužší těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice.

2. Těsto rozválíme na pomoučené podložce a vykrajujeme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zázvorky pečeme na 150° asi 15 minut. Necháme je vychladnout.

3. Nad vodní párou si rozpustíme čokoládu s máslem a medem. Sušenky do čokolády z půlky namočíme a dáme zpět na plech, který přeneseme do chladné místnosti, aby poleva zatuhla.

4. Po hodině můžeme sušenky ozdobit barevnými tubičkami, já jsem zvolila jednoduchou vánoční cesmínu.

5. Hotové sušenky dáme opět do chladu alespoň přes noc, aby poleva úplně zatuhla a nelepila a mohli jste sušenky schovat do krabičky.




Zázvorky jsou po upečení tvrdé, potřebují minimálně týden na odležení :)




- Broccoli

4 komentáře :