SOCIAL MEDIA

14. ledna 2016

Jemná fazolová polévka




Musím se přiznat, že zbožňuju červené fazole z plechovky. Jsem schopná je sníst i jen tak, dávám si je do salátů, jak přílohu a dělám z nich i tuto jednoduchou polévku, třeba když večer zapomenu dát luštěniny namočit.




Suroviny:
• 1 plechovka červených fazolí
• 1 petržel
• 1/2 celeru
• 1 cibule
• kousek pórku
• 1 l zeleninového vývaru
• lžička soli
• lžíce rostlinného oleje






1. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme očištěnou a nakrájenou petržel, celer a pórek a zhruba 5 minut restujeme. Poté zalijeme vývarem, osolíme a vaříme alespoň 20 minut.

2. Až je zelenina měkká, slijeme nálev z fazolí a přidáme je do polévky. Vaříme dalších 10 minut a nakonec rozmixujeme.

3. Polévku můžete ozdobit chilli papričkou, jarní cibulkou a něčím zeleným.




Papejte polívčičky a krásný den, miláčci! 



- Broccoli

Okomentovat