SOCIAL MEDIA

11. ledna 2016

Řepový hummus




Hummus (můj přítel tomu moc rád říká "hnus") je moje velmi oblíbená záležitost a pokud koupíte cizrnu v plechovce, tak ho máte hotový raz dva. S pečenou řepou získá hummus úplně novou chuť a navíc i nádhernou barvu. Skvělá věc na pohoštění pro návštěvu, když chcete dát na chlebíčky i něco zdravého. Hummus rozhodně není humus!




Suroviny:
• 1 plechovka cizrny
• 1 větší červená řepa
• 50 ml olivového oleje
• 2 lžíce tahini
• špetka soli
• špetka pepře
• šťáva z půlky citronu
• 3 stroužky česneku







1. Jako první si rozhodně oloupejte červenou řepu, nakrájejte na větší kostky a dejte ji péct s troškou olivového oleje na 200° na cca 20 minut (průběžně ji kontrolujte, já jsem první várku úspěšně spálila :D). Pokud nemáte cizrnu z plechovky a budete ji vařit, musíte ji mít přes noc namočenou a pak ji vařit minimálně hodinu.

2. Poté už stačí veškeré ingredience hodit do mixéru. Olivový olej přilévejte po troškách postupně, aby vám vznikla hladká pasta. Množství citronové šťávy je také čistě na vaší chuti.





Podávejte s čerstvými bylinkami, sezamovými semínky či jarní cibulkou.


Krásný den!





- Broccoli

2 komentáře :