SOCIAL MEDIA

29. února 2016

Brynzové pirohy




Recept na brynzové pirožky jsem odkoukala od Haliny Pawlowské, a jelikož ta dáma moc dobře ví, co je dobré, tak i u mě doma si je hned všichni moc oblíbili :D Peču je pokaždé, když mám čerstvou brynzu, a když máme chuť si zobnout něco sytějšího. Tvarohové těsto rozhodně nepatří k nejdietnějším, navíc Halinka ve vaření rozhodně nešetří máslem, kterého je i v tomto receptu rovnou celá kostka, ale když je to jednou za čas, proč ne! :D


Suroviny na těsto: • 250 g polohrubé mouky • 250 g másla • 250 g polotučného tvarohu v kostce Suroviny na náplň: • 250 g brynzy • 1 větší uvařenou bramboru • 2 stroužky česneku • ½ lžičky sušeného chilli + vejce na potření pirohů

1. Ze změklého másla, mouky a tvarohu dobře vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části, každou vytvarujeme do koule, zabalíme do igelitu a dáme na hodinu odležet do lednice.
2. Náplň si připravíme tak, že promícháme brynzu s jemně nastrouhanou vařenou bramborou, utřeným česnekem a chilli. Brambora v tomto případě napomáhá tomu, aby brynza při pečení neutekla z pirohů ven.
3. Těsto si vytáhneme z lednice a vyválíme, aby bylo silné asi 3 mm a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm, která plníme lžičkou brynzové náplně. Těsto s náplní přehneme na polovinu a okraje přimáčkneme vidličkou. 
4. Pirohy vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180° na 25 - 30 minut.
Pirožky jsou dobré teplé i studené a jsou ideálním pohoštěním pro návštěvu. No a pokud i Vy máte rádi brynzu, budete je zaručeně zbožňovat!
Hezký začátek týdne!



- Broccoli

Okomentovat