SOCIAL MEDIA

21. března 2016

Ďábelská vejce nakládaná v červené řepě




Plněná vejce jsou oblíbeným předkrmem, a ač jde o velmi chutnou jednohubku, je už tak trochu retro. Ovšem když vejce naložíte do červené řepy, jídlo okamžitě získá na atraktivitě a už se nemusíte bát, že bude příliš obyčejné!



Na nálev:
• 2 vetší červené řepy (nebo 1 sklenice zavařené - je v tomto případě i lepší, jelikož nálev pěkně barví, což je žádoucí)
• hrnek jablečného octa
• lžička soli


Náplň:
• žloutky z vajec
• 2 lžíce dijonské hořčice
• žervé (80g)
• 1/2 lžičky kurkumy






1. Počet vajec je na Vás, já jsem jich použila 5. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte.

2. Řepu si  buď uvařte a nahrubo nastrouhejte nebo použijte zavařeninu i s nálevem. Přidejte jablečný ocet a sůl. Připravte si mísu či větší zavařovačku a vejce do ní vyskládejte a zalijte připraveným nálevem tak, aby byla vejce ponořená.

3. Takto nechejte vejce marinovat v lednici 12 hodin až 3 dny. Čím déle tam budou, tím širší bude obarvený okraj po rozříznutí. (Já jsem je tam nechala přes noc a výsledek vidíte na fotce.)

4. Namarinovaná vejce vyjměte z nálevu a podélně rozřízněte. Vyloupněte žloutky a ty smíchejte s žervé, hořčicí a kurkumou a případně dochuťte pepřem a solí. Vzniklou pomazánkou naplňte vejce, já jsem k tomu použila zdobičku na krémy.






Tadáá, originální plněná vejce jsou na světě!






- Broccoli

2 komentáře :