SOCIAL MEDIA

24. března 2016

Toust s restovanými houbami na cibulce a křepelčím vejcem




Dobré ráno! Dlouho tady nebyla žádná snídaně, tak tady jednu máte! Jednoduchá, vydatná a hlavně výbornáá! Já jsem zde opět využila japonské houby Shimeji, ale žampiony či hlíva bude stejně tak dobrá. Tak pojďme snídat!





Suroviny:
• plátek celozrnného chleba
• 1/2 cibule
• kousek jarní cibulky
• hrst hub Shimeji
• sůl
• pepř
• tymián
• pár kapek citronové šťávy
• kousek másla
• 1 křepelčí vejce








1. Na pánvi si rozehřejeme kousek másla (houby na másle jsou prostě nejlepší, ale samozřejmě lze využít i jakýkoliv rostlinný tuk), přidáme najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku a houby. 

2. Ochutíme špetkou soli, pepře, tymiánem a pár kapkami citronové šťávy. a společně restujeme asi 10 minut, dokud není cibulka i houby zlaté.

3. Směs hub vyklopíme na toust a na pánvičku opatrně rozklepneme křepelčí vajíčko, které na ní necháme jen 30 vteřin, aby se upekl bílek, ale žloutek zůstal tekutý. Opatrně přeneseme na toust.





Zasypeme třeba řeřichou a božská snídaně je na světě! Tak krásné ráno a pááá!




- Broccoli

2 komentáře :