SOCIAL MEDIA

18. března 2016

Vegetariánský ramen se soba nudlemi




Dnes mi doma voní Asie! Receptů na japonskou nudlovou polévku ramen je obrovská spousta, já jsem se rozhodla udělat svou, trochu  netradiční variantu bez masa s pohankovými soba nudlemi. Navíc jsem měla možnost poprvé vyzkoušet japonské houby enoki a shimeji a jsem moc ráda, že jsem se k nim dostala, protože jsou výborné a já jsem velký milovník všech hub!




Suroviny:
• 1 litr zeleninového vývaru
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 3 lžíce sójové omáčky
• 2 hvězdičky badyánu
• 1 svitek skořice
• kousek oloupaného zázvoru (asi 3 cm)
• špetka soli
• špetka pepře
• houby enoki a shimeji
• nudle soba
• 1 vejce
• jarní cibulka







1. Do předpřipraveného zeleninového vývaru přidáme celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření, zázvor, sůl, pepř a sójovou omáčku a vše dáme na hodinu provařit na mírný plamen. Po půlhodině vaření přidejte houby (shimeji se musí vařit, enoki se dají konzumovat i syrové, jsou křupavé a chutnají spíše jako nějaká zelenina).

2. Nudle si dejte vařit zvlášť, stačí jim pouze 3 minutky. Já jsem je vařila v jednom hrnci zároveň s vajíčkem, jelikož jsem chtěla tekutý žloutek.

3. Po hodině vývar přeceďte, houby vyberte, ostatní ingredience vyhoďte. Polévka vyžaduje specifický způsob servírování. Přecezené nudle vložte do misky, přidejte houby, napůl rozříznuté vajíčko, nakrájenou jarní cibulku a teprve poté zalijte vývarem a můžete baštit!





Polévka je velmi sytá, proto se v Japonsku obvykle podává jako hlavní chod. Navíc Vám nádherně provoní celý byt!


Dobrou chuť a krásný víkend!




- Broccoli

4 komentáře :