SOCIAL MEDIA

2. dubna 2016

Amarantový kakaový puding s chia semínky




Amarant byl pro mě dosud naprosto neznámou obilovinou, takže když se ke mně dostal pod značkou MENU Gold, chtěla jsem ho co nejdříve vyzkoušet. Vzhledově trochu připomíná kuskus a má v podstatě podobné využití, hodí se jako příloha, ale může se z něj uvařit třeba i sladká kaše. Já jsem se rozhodla ho smíchat s chia semínky a udělat puding.


Amarantu se česky říká laskavec a ze všech obilovin má nejvyšší obsah proteinů a také velké množství vápníku. Krom toho obsahuje i kyselinu linolovou, olejovou a skvalen, který brzdí rakovinné bujení. Navíc snižuje cholesterol, povzbuzuje činnost jater a příznivě působí na srdce.





Suroviny:
• 50g amarantu
• 150 ml rostlinného mléka
• 2 lžíce holandského kakaa
• 1 lžíce javorového sirupu
• 1 lžíce chia semínek








1. Chia semínka zalijeme troškou mléka a necháme nabobtnat (alespoň 20 minut).

2. Na sporáku si ohřejeme mléko, přisypeme amarant a vaříme pozvolna 30 minut.

3. Amarant je i po tepelné úpravě mírně křupavý, tak se nebojte, že je nedovařený. Nakonec přidejte kakao, sirup a zgelovatělá chia semínka, dejte vychladit do lednice a podávejte s ovocem.




Chuť amarantového pudingu mě hrozně překvapila. Dlouho jsem přemýšlela, co mi to jen připomíná a pak mi to došlo - sladká kukuřice! Rozhodně doporučuji třeba k snídani.






- Broccoli

1 komentář :

  1. Vypadá to zajímavě, i když kukuřice jako příchuť pudingu...nevím :D může to být zajímavé :)

    OdpovědětVymazat