SOCIAL MEDIA

5. dubna 2016

Chia puding s kiwi a borůvkami




Chia semínka jsou moje oblíbená, sypu je skoro všude - na chleba, do buchet nebo do smoothie, ale úplně nejradši z nich mám puding. Často si ho teď dělám k snídani, je neskutečně jednoduchý, večer si dáte chia semínka nabobtnat a ráno už to je úplně bez práce. A o tom, jaká to je dobrota, ani nemluvím.
Chia semínka mám od značky MENU Gold.



Suroviny:
• 3 lžíce chia semínek
• 3 vrchovaté lžíce bílého sójového jogurtu
• 1 lžíce javorového sirupu
• 2 kiwi
• hrstka borůvek








1. Chia semínka zamíchejte do jogurtu, oslaďte sirupem a dejte přes noc bobtnat do lednice.

2. Druhý den ráno kiwi rozmačkejte na dno skleničky, doplňte hotovým chia pudingem a ozdobte borůvkami.





K chia pudingu se samozřejmě hodí každé ovoce, kombinace s kiwi je ale moje oblíbená, protože kyselejší chuť kiwi sladký puding krásně doplňuje. Tady Vám garantuji, že ochutnáte a už nebudete chtít snídat nic jiného!

Tak pááá!




- Broccoli

10 komentářů :

  1. Vypadá to nádherně! :) Asi někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, za tohle dám ruku do ohně, že Vám bude chutnat! :)

      Vymazat
  2. Chia puding zbožňujem, ale väčšinou si ho robím so sojovým alebo mandlovým mliečkom.
    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je to stejně tak dobrá veganská varianta :))

      Vymazat
  3. Mňam.. To vypadá dokonale, určitě někdy vyzkouším :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Téda to vypadá luxusně. Chia semínka jsou skvělá superpotravina, ale obvykle je jen přisypu do musli. Tahle dobrota jim dá úplně nový šmrnc...hned zítra ráno na to vlítnu a bude se u mě doma podávat "chia puding ála Barborka". ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, to mě hrozně těší!!! :))) Tak snad bude chutnat! :)

      Vymazat
  5. Ahoj, tvůj recept na Chia pudink jsem si hodila hned do záložek, protože se mi moc líbil :) Zároveň bych se chtěla zeptat, jak dlouho vydrží v lednici? Nakoupila jsem si několik velkých kelímků bílého jogurtu, tak když to udělám z jednoho, tak jestli mi to několik dní vydrží. Přece jen jsem člověk pohodlnější, takže by pro mě bylo i lepší, kdybych si udělala pudink na několik dní dopředu a pak jen ráno vybrala ovoce, které bych si k tomu dala. :) Díky za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že obvykle dělám puding jen na den dopředu, takže netuším, jakou trvanlivost může mít. Osobně si myslím, že 2-3 dny by to v lednici možná mohlo vydržet, musíš vyzkoušet :) Budu ráda, když pak dáš vědět! :)

      Vymazat