SOCIAL MEDIA

16. května 2016

Cuketové nudle s kešu avokádovou omáčkou




Cuketové nudle jsem si v poslední době hrozně oblíbila! Už jsem je zkoušela dřív v čistě syrové formě, ale neuchvátilo mě to natolik, abych si je udělala znovu. Nedávno jsem jim dala znovu šanci a orestovala je na pánvičce, udělala k nim omáčku a byla to taková dobrota, že si je teď dělám pravidelně. Postup je velmi jednoduchý!






Suroviny pro 2 osoby:
• 2 menší cukety
• špetka soli
 • špetka pepře
• půl chilli papričky
• olivový olej


Na omáčku:
• 1 zralé avokádo
• hrst kešu oříšků
• 2 stroužky česneku
• špetka soli
• špetka pepře
• trocha kokosového mléka na zředění







1. Cuketu omyjeme a odřežeme oba konce. Já nevlastním spiralizér, takže dělám nudle ručně škrabkou na zeleninu. Pokud jsou moc široké, rozpůlím je ještě nožem. Nudle "škrábejte", dokud nedojdete ke střední části se semínky.

2. Omáčku vytvoříte jednoduše rozmixováním všech uvedených surovin dohromady. Pokud je omáčka příliš hutná, přilijte trošku mléka. Ochucujte postupně solí a pepřem, případně přidejte česnek, pokud chcete omáčku výraznější.

3. Dáme si rozehřát pánvičku a na oleji restujeme nudle 3 - 5 minut, ochutíme solí, pepřem a chilli papričkou.

4. Podávejte s jemně prohřátou omáčkou.




Pokud máte cuketu rádi, určitě stojí za to občas vyměnit klasické nudle za ty zeleninové. Do cuketových nudlí můžete přidat v podstatě  cokoliv, co běžně dáváte do těstovin a určitě Vás překvapí, jak jsou dobré!








- Broccoli

4 komentáře :

  1. Už dlouho chci zkusit nějaké ty zeleninové špagety, ale dýně se bojím. Za to cuketu mám ráda, takže už možná vím, co budu vařit o víkendu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala výše, mě osobně moc neoslovilo, když jsem vyzkoušela syrové zeleninové špagety. Jako salát fajn, ale že bych si pak řekla MŇAM, to opravdu ne. Ale když jsem je pak znovu zkusila tepelně upravit a trochu tu cuketu orestovat, byla jsem nadšená a hned druhý den jsem si je chtěla udělat znovu :)

      Vymazat