SOCIAL MEDIA

29. června 2016

Hráškový hummus




Na zahrádce teď dozrává sladký zelený hrášek, který momentálně dávám úplně do všeho, takže když jsem se chystala dělat cizrnový hummus, zakomponovala jsem hrášek i do něj. Hummus má tak jemně zelenou barvu a spoustu železa a vitamínu C navíc. Cizrna je zase skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny, hořčíku, draslíku a manganu. Hummus tak není jen největší cizrnová klasika, ale jde o velmi zdravou pomazánku, kterou si prostě zamilujete.


Cizrna je k dostání buď už uvařená v plechovce a je s ní tedy pak jednodušší práce, zároveň je ale už vždy naložená ve slaném nálevu, takže když mám čas, raději si koupím cizrnu v suchém stavu a sama si ji uvařím. Vařím s TOUTO cizrnou od značky MENU Gold, kterou vždy dopředu nechám přes noc namočit (alespoň 10 hodin) a pak už jí stačí hodina až hodina a půl vaření.







Suroviny:
• 300g vařené cizrny
• 150g čerstvého zeleného hrášku
• 2 lžíce tahini pasty
• 3 stroužky česneku
• 1 lžíce citronové šťávy
• olivový olej
• sůl
• pepř










1. Čerstvý hrášek 2 minutky povaříme a dáme ho společně s vařenou cizrnou, tahini pastou, česnekem a citronovou šťávou do mixéru.

2. Množství soli a pepře je na Vás, takže je lepší ochucovat hummus postupně a během mixování ho ochutnávat. Taktéž není dáno přesné množství olivového oleje, přilévejte ho tedy postupně, dokud nebude mít hummus hladkou konzistenci.





Hotový hummus skladujte v lednici v uzavíratelné sklenici či misce, vydrží i týden.






- Broccoli

6 komentářů :

  1. Hummus mám obecně ráda, tento s hráškem určitě vyzkouším :)

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máte hummus ráda, tak tenhle budete zbožňovat, určitě vyzkoušejte! :))

      Vymazat
  2. tak to musím vyzkoušet, děkuji za super tip!

    PS: máš strašně pěkný design blog :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam to môže byť ale dobrota. Určite vyskúšam ďakujem za skvelý tip na recept :) andreanalens.blogspot.com

    OdpovědětVymazat