SOCIAL MEDIA

18. června 2016

Sladká quinoová kaše s jahodami




Quinoa je momentálně moje oblíbená příloha, ale rozhodla jsem se dnes vyzkoušet i sladkou verzi k snídani a je stejně tak super! Jen jsem ji povařila ve vodě, přidala trochu chia semínek a dosladila datlovým sirupem a je výborná, takže ji určitě občas vyměním za klasickou ovesnou kaši.
Jinak tuhle výbornou quinou mám od značky MENU Gold.





Suroviny na 1 porci:
• 2 lžíce bílé quinoy
• 1 lžička chia semínek
• 1 menší lžíce datlového sirupu
• několik jahod









1. Quinou properte ve studené vodě (je to opravdu nutné, obsahuje totiž hořké saponiny) a pak ji nechejte 15 minut odstát ve vodě. Tu poté slijte a zalijte ji novou, aby byla ponořená a měla nad sebou tak 2 cm vody a dejte vařit. Stejně tak můžete quinou vařit i v mléku, nevynechejte ale namáčení ve vodě.

2. Vařte 15 minut, dokud se všechna tekutina do quinoy nevsákne.

3. Do kaše zamíchejte lžičku chia semínek, dochuťte datlovým sirupem a ozdobte jahodami.





Už jste quinou nasladko vyzkoušeli? :)






- Broccoli

Okomentovat