SOCIAL MEDIA

1. srpna 2016

Dýňové mac & "cheese"




Mac and Cheese nebo prostě makaróny se sýrem - láska všech Američanů. Já tady ale mám podle mě lepší a rozhodně zdravější verzi. Sýrovou omáčku jsem jednoduše vyměnila za dýňovou, na kterou jsem použila naše první letošní domácí hokkaido. S trochou fantazie můžete z originálního nezdravého receptu udělat něco, co Vás nutričně nijak nezatíží a je to navíc dobrota!








Suroviny na 4 porce:
• 300g těstovin (kolínek)
• půl středně velké dýně hokkaido
• 1 menší cibule
• 4 stroužky česneku
• 2 lžičky drceného chilli
• 2 lžíce olivového oleje
• 120 ml rostlinné smetany
• 2 lžičky kurkumy
• sůl 
• pepř









1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

2. Z půlky dýně si vydlabeme semínka a dýni nakrájíme na kostky. Na oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Až zezlátne, přidáme celé stroužky česneku a nakrájenou dýni a 2 minuty restujeme. Poté zalijeme vodou, aby byla dýně ponořená, osolíme, přisypeme chilli a vaříme 15 - 20 minut, dokud není dýně úplně měkká.

3. Uvařenou dýni scedíme přes jemné sítko, abychom nepřišli o chilli, česnek a kousky cibule. Vše vložíme do mixéru a vymixujeme do jemného pyré, které ještě opepříme, přidáme kurkumu a zředíme trochou smetany.

4. Dýňovou omáčku vmícháme do uvařených těstovin, které následně vložíme do pekáčku a dáme zapéct do trouby na 200° na 10 minut.






Mmmm, dobrou chuť!







- Broccoli

2 komentáře :

  1. Krásny, originálny recept! Určite ho raz vyskúšam :) PS: máš úžasný blog, pripojila som sa k sledovaniu; urobilo by mi radosť, keby si sa pozrela aj na ten môj :)

    OdpovědětVymazat