SOCIAL MEDIA

25. srpna 2016

Rajčatová focaccia




Focaccia je italský chléb podobný pizze, který se podává jako příloha nebo se jen tak přikusuje... nejlépe k vínu samozřejmě! Tradičně se zdobí hrubozrnnou solí, olivovým olejem a bylinkami, já jsem přidala navíc česnek a rajčata.


Focaccia je skvělým řešením, když čekáte návštěvu a nestihli jste nákup. Připravíte ji totiž ze surovin, které většinou doma nikomu nechybí a za půl hodiny je hotovo.





Suroviny na těsto:
• 250 g hladké mouky
• 250 ml vody
• 1 prášek do pečiva
• 1 lžička soli



Na ozdobu:
• hrubozrnná sůl (např. himalájská)
• 2 lžíce olivového oleje
• 3 stroužky česneku
• 1 červené a 1 žluté rajče
• tymián
• oregáno
• rozmarýn









1. Vyložte si plech pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, vodu, prášek do pečiva a lžičku soli a ručně vypracujte těsto. Pokuste se z něj uplácat kouli, kterou přeneste na plech a prsty těsto roztáhněte do (přibližně) oválného tvaru. Těsto je lepivé, takže uvidíte, jak to půjde, rustikální vzhled tady však není na škodu :D

2. Těsto potřete olivovým olejem, posypejte hrubozrnnou solí, tymiánem, oregánem a rozložte na něj plátky česneku a rajčat.

3. Focacciu pečte 25 minut na 200°. Na závěr ji ozdobte čerstvým rozmarýnem.




Dobrou chuť!





- Broccoli

2 komentáře :