SOCIAL MEDIA

20. října 2016

Dýňové tortilly s květákovo špenátovým pyré a fazolemi




Minule jsem dělala TYTO úžasné domácí dýňové tortilly. Co si k nim ale dát? Klasickou kuřecí směsí asi nikoho neohromíte, ale co zkusit nějaké dobré zeleninové pyré? Já jsem měla zrovna doma květák, což je na pyré vždycky dobrá volba, a taky trochu špenátu, který jsem přidala na barvu. Pak už jen stačí tortillu něčím ozdobit, já jsem zvolila červené fazolky a žlutá sušená rajčátka a vznikla mi tahle barevná nádhera :)






Suroviny na cca 12 - 14 tortill:
• 500g hladké pšeničné mouky
• 2 lžičky soli
• 1/2 sáčku prášku do pečiva
• 1/2 hrnku olivového oleje
• 1/2 hrnku vody
• 1/2 hrnku dýňového pyré



Pyré:
• 1 květák
• 1 hrst čerstvého listového špenátu
• 1/2 hrnku neslazeného rostlinného mléka
• 3 stroužky česneku• sůl
• pepř



Na ozdobu:• plechovka sterilovaných červených fazolí
• sušená rajčata










1. Pokud se Vám nechce hledat minulý příspěvek, zopakujeme si recept na dýňové tortilly.  Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu, olej, přidáme dýňové pyré a důkladně promícháme vařečkou. Postupně zamícháme zbytek mouky, přičemž by nám mělo vzniknout trochu lepivé, ale pružné těsto.

2. Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky. 

3. Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). U klasických tortill poznáte velmi jednoduše, kdy placku otočit, protože se začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny. Dýňové pyré však způsobuje, že  k tomuto nedochází, takže doporučuji tak 20 vteřin na rozpálené pánvičce z každé strany.

4. V osolené vodě si uvaříme růžičky květáku (stačí 10 minut vaření), které poté přesuneme do mixéru, přidáme čerstvý špenát, česnek, rostlinné mléko (můžete použít i smetanu, pokud chcete trochu krémovější konzistenci) a vymixujeme hutnější pyré. Osolíme a opepříme dle chuti.

5. Pyré pak vrstvíme na tortilly a ozdobíme fazolemi a rajčátky.






Tohle je pro mě dokonalá kombinace, s čím si děláte tortilly Vy? :)











- Broccoli

2 komentáře :