SOCIAL MEDIA

17. prosince 2016

Kakaové perníčky




Nebyl to záměr. Prostě mi ujela ruka s kakaem. Taky jsem chtěla ty krásně zlatavé perníčky, ale holt se stalo. Těsto přece nevyhodím, tak to upeču a budeme mít letos prostě trochu jiné perníčky, no.



Proč sem tedy ten recept vůbec dávám? Protože se ukázalo, že co jim chybí na kráse, dohnala chuť. Já kakao zbožňuju a musím říct, že mi tyhle perníčky prostě připomínají takové ty mocca sušenky. Takže všechno zlé je pro něco dobré :)







Těsto na 4 plechy:
• 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
• 1 hrnek cukru
• 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
• 1 lžíce perníkového koření
• 1 lžička skořice
• 1/2 sáčku prášku do pečiva
• 120 g rostlinného tuku












1. Všechny ingredience jednoduše smícháme v míse dohromady a těsto pořádně propracujeme. Vždy platí, že pokud se těsto moc drolí, přidejte tuk nebo trochu rostlinného mléka. Naopak pokud těsto příliš lepí, přidejte mouku. Těsto nechejte nejlépe přes noc odležet.

2. Následující den těsto vyválíme na pomoučené podložce na tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.

3. Pečeme na 180° asi 8 - 10 minut.




Perníčky ozdobte dle libosti. Polevu si můžete udělat sami doma z cukru a citrónu, já jsem letos vzala za vděk hotovým zdobícím polevám :)





- Broccoli

5 komentářů :

  1. Taky miluju kakao, takže tyhle perníčky by mi vůbec nevadily :) i když letos jsem pekla půl dávky světlé a půl dávky s kakaem a všichni u nás vybírají spíše ty světlé perníčky a kakaové jim moc nejedou :D :/ ty barevné polevy na tom tmavém vypadají hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Já jsem těm kakaovým na pohled taky moc nefandila, ale když jsem je ochutnala, fakt mě to překvapilo. Vlastně to moc nechutná jak perníčky, ale mně právě vyhovuje, že to není tak sladké a to kakao tam hraje prim :))

      Vymazat
  2. Když těsto nechám uležet třeba jen 2 hodiny, povedou se mi i tak ? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat