SOCIAL MEDIA

9. ledna 2017

Nasi Goreng




Nasi Goreng je tradiční indonéský pokrm z rýže a zeleniny. Jde v podstatě o smaženou rýži, kterou si dělám pokaždé, když mi zbyde z nějakého jídla vařená rýže navíc. Je to vlastně naprostá rychlovka.


Na Nasi Goreng se nejlépe hodí rýže basmati, protože po uvaření nelepí, a tak Vám z ní během smažení nevznikne kaše (proto zde opravdu nedoporučuji například jasmínovou). Hodí se ale i jakákoliv hnědá či pololoupaná rýže, ty se ale zase mnohem déle vaří.








Suroviny na 4 porce:
• 500 g vařené rýže basmati
• 3 lžíce rostlinného oleje
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 2 řapíky celeru
• hrstka mražené kukuřice
• hrastka mražených fazolkových lusků
• 1/2 chilli papričky
• 3 lžíce tmavé sójové omáčky
• 1 zarovnaná lžíce Nasi Goreng pasty










Tuhle Nasi Goreng pastu jsem sehnala v Tescu, je opravdu dost pikantní (málem mě to zabilo, když jsem se ji rozhodla ochutnat jen tak na špičku lžičky :D ) a dost autenticky Vám jídlo dochutí. Obejdete se ale i bez ní, jen pak můžete do jídla přidat trochu více chilli a rozhodně česnek :)




1. Na velké pánvičce či ve woku si rozehřejeme olej a přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev (proužky z mrkve dělám obyčejnou škrabkou na zeleninu). Obojí necháme trošku opéct. Poté přidáme kukuřici, zelené fazolky, nakrájený řapíkatý celer a najemno nakrájené chilli. Vše zhruba 5 minut restujeme.

2. Poté do pánvičky přidáme Nasi Goreng pastu a vsypeme uvařenou rýži. Ochutíme sójovou omáčkou, pořádně promícháme a rýži ještě zhruba 3 minuty smažíme.




Nasi Goreng se tradičně servíruje ve formě velkého kopečku uprostřed talíře, mně to ale přijde takové trochu retro, takže to dávám na talíř jen tak. Tohle jednoduché jídlo jednoduše musíte vyzkoušet, protože Vám garantuju, že si ho zamilujete!!!







- Broccoli

Okomentovat