SOCIAL MEDIA

16. března 2017

Jahodová ovesná kaše s kokosem




Co si budeme povídat, najít v dnešní době čas na pravidelné svačení, je občas nadlidský úkol. Ovesná kaše je ale něco, co Vás spolehlivě zasytí na celé dopoledne.


Pomalu, ale jistě se blíží jaro, a tak jsem si řekla, že je nejvyšší čas začít z mrazáku spotřebovávat loňskou úrodu a udělat místo na novou. Objevila jsem ještě pár krabiček zamražených jahod z minulého léta a jednu jsem se rozhodla rozvařit s ovesnými vločkami a měla jsem tak krásně voňavou a přirozeně sladkou kaši k snídani.






Suroviny na 2 větší porce:
• 400 g mražených jahod (samozřejmě lze použít i čerstvé)
• 80 g ovesných vloček
• 1 lžíce strouhaného kokosu

+ kokos, granola a oříšky na ozdobu











1. Mražené jahody vložte do rendlíku a dejte rozehřát na sporák. Jahody během rozmražování pustí hodně šťávy, takže není potřeba do kaše lít mléko ani vodu.

2. Až jsou jahody teplé, zasypeme je ovesnými vločkami a kokosem a zhruba 5 minut vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne. Pokud máte sladké jahody ze zahrádky, není potřeba kaši nijak doslazovat.

3. Hotovou kaši ozdobíme kokosem, oříšky a granolou a podáváme ji teplou.






Co Vy snídáte v tomto období na pomezí zimy a jara? :)







- Broccoli

4 komentáře :