SOCIAL MEDIA

13. dubna 2017

Polévka z červeného zelí a fazolí




Máte rádi zelňačku? A víte o tom, že jde udělat i v krémové verzi? Já jsem si nějak v poslední době oblíbila zelí v jakékoliv formě, bílé, červené, dušené nebo třeba syrové v salátu. No a tahle polévka z červeného zelí Vás dostane jak chutí, tak i vzhledem. Je totiž naprosto nádherně sytě fialová... 💜


Kromě zelí přidávám do polévky i červené fazole, které barvu ještě více podpoří a polévku navíc zahustí a dodají jí ještě více chuti. Podle mě by měla být zelňačka trochu do kysela, takže se do ní perfektně hodí troška kysané smetany. Já jsem použila kokosovou, která chuť tohoto fialového zázraku dotáhla k dokonalosti.





Suroviny na 4 porce:
• 1/2 menší hlávky červeného zelí
• 1 plechovka červených fazolí
• 1 bio zeleninový bujón
• 1 cibule
• sůl
• pepř
• 1 vrchovatá lžíce kokosové kysané smetany
• 1 lžíce rostlinného oleje










1. Zelí zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Z fazolí slijte nálev a pořádně je propláchněte.

2. V hrnci si rozehřejte olej a dejte na něj zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přidejte nakrájené zelí, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přihoďte zeleninový bujón, špetku soli a pepře a nechejte vařit cca 40 minut, dokud zelí úplně nezměkne. Na posledních pět minut vaření přidejte propláchnuté červené fazole.

3. Po uvaření polévku přelijte do většího mixéru, přidejte lžíci kysané smetany a rozmixujte na hladký krém.





A fialový zázrak na světě! Polévka je bez kysané smetany v podstatě docela sladká, takže pokud Vám to vyhovuje, můžete smetany ubrat nebo ji úplně vynechat. Pokud máte ale naopak zelňačku rádi hodně kyselou, můžete hlávku čerstvého zelí vyměnit za zelí kysané.


Já tuhle fialovku prostě ZBOŽŇUJU!




- Broccoli

Okomentovat