SOCIAL MEDIA

7. dubna 2017

Teplý hlívový salát se špenátem a tofu




Saláty nemusejí být jen přílohou, ale klidně si je můžete dopřát jako hlavní chod. Aby byl ale salát třeba plnohodnotným obědem, musí kromě něčeho zelného obsahovat i nějaké bílkoviny, které Vás zasytí. Skvělým řešením jsou teplé saláty, tento třeba zvládnete do čtvrthodiny a budete potřebovat jen jednu pánvičku.








Suroviny na 1 porci:
• 200 g čerstvé hlívy ústřičné
• 1/2 balení uzeného tofu
• 1 cibule
• 2 hrsti čerstvého listového špenátu
• 3 ředkvičky
• 1 lžička drceného římského kmínu
• sůl
• pepř
• 2 lžíce rostlinného oleje











1. Cibuli si nakrájíme najemno, omytou hlívu zase na nudličky a společně dáme restovat na rozehřátou pánvičku s olejem. Zasypeme římským kmínem (kmín a houby jsou podle mě nerozlučná dvojka) a počkáme, dokud cibulka trošku nezezlátne.

2. No a teď už to půjde rychle. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájenou ředkvičku, minutku restujeme a na závěr přidáme špenát, který na pánvičce necháme jen lehce "povadnout", osolíme, opepříme a je hotovo!




Pokud držíte linii, salát je k obědu či večeři ideální. Je-li ovšem jen ze samé zeleniny, budete mít pravděpodobně do hodiny znovu hlad. Ze salátu s houbami a tofu se ale skutečně najíte a nehrozí, že půjdete za chvíli zase vyjíst ledničku! 😄





- Broccoli


2 komentáře :