3. května 2017

Kapustové závitky s pohankovou směsí a tofu




V Asii si lidé všechno balí do banánových listů, no a my máme kapustu! Tato brukvovitá zelenina je přímo nabitá vitamíny a do jejích spařených listů můžete zabalit v podstatě cokoliv. Já jsem se rozhodla pro jednoduchou pohankovou směs s tofu a restovanou cibulkou. Závitky si pak můžete dát jako přílohu či samostatný hlavní chod. Perfektní jsou například se zelím!






Suroviny na 5 závitků:
• 5 kapustových listů
• 400 g vařené pohanky
• 2 cibule 
• 1 balení uzeného tofu
• 1 mrkev
• 1 pertžel
• sůl
• pepř
• mletá paprika
• 1 lžíce rostlinného margarínu
• olej












1. Z kapustových listů můžete vyříznout pár centimetrů té nejširší a nejtvrdší stonkovité části, závitky se pak budou i lépe balit. Kapustové listy poté vložíme do vroucí vody a necháme 2 minuty povařit, hned poté je zchladíme studenou vodou.

2. V pánvičce si rozehřejeme trochu oleje a dáme na něj restovat najemno nakrájenou cibuli. Hned poté k cibuli přidáme mrkev a petržel nakrájené na velmi tenká půlkolečka a společně restujeme, dokud cibulka nezezlátne. Hned poté do pánve rozdrobíme tofu, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

3. Na závěr do směsi přidáme uvařenou pohanku, vše společně promícháme a případně ještě dochutíme. Hotovou směsí plníme kapustové listy, které balíme do ruliček podobně jako čínské závitky. 

4. Zabalené závitky vložíme do pekáčku, který trošku vymažeme rostlinným margarínem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby na 20 minut zapéct na 180°. V průběhu pečení závitky jemně poléváme vodou, aby se z horní strany nepřipálily.




Závěrečná fáze zapékání je dobrovolná, závitky jsou velmi chutné i jen tak, po zapečení však ale lépe drží tvar. A vážně, dejte se k nim zelí, je to pecka! 😍





- Broccoli

Žádné komentáře:

Okomentovat