SOCIAL MEDIA

17. října 2017

Veganská koprovka s uzeným tofu



Nikdy jsem nebyla nějakým extra milovníkem tradiční české kuchyně, ale koprovku jsem tedy mohla. Nedávno jsem si na ni po delší době vzpomněla a dostala jsem na ni obrovskou chuť, a tak jsem se rozhodla pustit do veganské verze. Není o nic složitější než ta tradiční, naopak je hotová raz dva a chutná úplně stejně, takže další potvrzení toho, že se člověk na rostlinné stravě nemusí vzdát žádného jídla, které má rád 💗


Suroviny na 4 porce:
• střední svazek čerstvého kopru
• 250 ml rostlinné smetany
• 1/2 l vody
• 1 cibule
• 3 lžíce octa (nebo podle chuti)
• sůl
• 2 lžíce hrašky na zahušťování
• rostlinný olej 
• 2 balení uzeného tofu


1. Cibuli nakrájíme velmi najemno, dáme do hrnce zhruba lžíci oleje a necháme na něm cibulku zezlátnout. Poté zalijeme půl litrem vody.

2. Vodu přivedeme k varu, ztlumíme plamen a postupně vmícháme smetanu. Kopr nasekáme najemno a půlku přidáme do omáčky, kterou následně osolíme a dochutíme octem. 

3. Až se omáčka prohřeje, zahustíme ji hraškou a na závěr už do odstavené omáčky vmícháme zbytek kopru. 

4. Na pánvičce si rozehřejeme kapku oleje a dáme na něj orestovat na kostičky pokrájené tofu. Po pár minutách je tofu krásně křupavé a chutí připomíná slaninu. 

5. Koprovou omáčku s křupavým tofu podáváme s vařenými bramborami.


Taky koprovku zbožňujete, nebo naopak patříte k těm, co ji nesnášejí? ☺️

Okomentovat