SOCIAL MEDIA

28. ledna 2018

Zdravé řepové karbanátky



Řepa - někým milovaná, někým naopak vyloženě nenáviděná zelenina. Mám ale zkušenost, že ve formě placiček, karbanátků nebo burgerů (a ještě třeba s nějakým dobrým dipem) ji zvládnou i ti, co ji jinak moc nemusí. Tyto placičky jsou navíc ze samých zdravých ingrediencí a hodí se ke kaši, do sendvičů nebo třeba do tortill!



Suroviny na cca 8 menších placiček:
• 2 střední červené řepy
• 3 lžíce lněného semínka
• 50 g ovesných vloček
• 1 cibule
• 4 stroužky česneku
• 1 lžíce olivového oleje
• sůl, pepř



1. Smíchejte si 3 lžíce lněných semínek s 9 lžícemi vody a nechejte alespoň 10 minut odstát. Lněná semínka nabobtnají a získají gelovou strukturu, díky které budou karbanátky držet pohromadě.

2. Mezitím si oloupeme řepu, najemno ji nastrouháme a vymačkáme přebytečnou šťávu. K nastrouhané řepě přisypeme ovesné vločky, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, olivový olej, osolíme, opepříme a přidáme nabobtnané lněné semínko. Vše promícháme a necháme směs ještě 10 minut odstát.

3. Poté ručně tvoříme placičky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 30 minut na 180°. V půlce pečení placičky otočíme.


Jak jste na tom s řepou Vy? 😊




🥦

4 komentáře :

  1. mňam, hneď som zostala hladná, vyzerá to super <3

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem velký milovník řepy, ale karbanátky jsem ještě nikdy nezkoušela. Vypadají opravdu skvěle a děkuji za recept! :)

    OdpovědětVymazat