SOCIAL MEDIA

18. dubna 2018

Brokolicové tofu placičky



Brokolice je moje nejlepší kámoška a Vaše by měla být taky! V zeleninové říši totiž patří k tomu úplně nejzdravějšímu, proto bychom si ji měli dopřávat co nejčastěji. No a pokud zrovna tomuto zelenému zázraku moc neholdujete, jsou pro Vás ideálním řešením tyhle placičky. Moje zkušenost je totiž taková, že zelenina schovaná do placiček je všeobecně pro všechny snesitelnější 😄


Suroviny na cca 10 placiček:
• 1 střední brokolice
• 1 balení uzeného tofu
• 2 stroužky česneku
• 1 lžíce rozemletých lněných semínek
• 1/3 hrnku vody
• 4 lžíce pohankové mouky
• sůl
• pepř
• řepkový olej



1. Z brokolice odřízněte růžičky a dejte je na 2 minutky povařit (košťál si nechejte třeba na polívku). Uvařenou brokolici slijte, zchlaďte ve studené vodě a poté ji velmi najemno nakrájejte a vložte do mísy. K brokolici rozdrobíme tofu, přidáme rozmačkaný česnek, lněná semínka, osolíme a opepříme a zalijeme 1/3 hrnku vody. Vše promícháme, zahustíme pohankovou moukou a vytvoříme těstíčko pevnější konzistence, aby z něj šly placičky tvarovat.

2. Ručně vytvarované placičky smažíme na oleji 2 minuty z každé strany. Pokud byste raději zdravější variantu, můžete dát placičky upéct na pečicí papír do trouby na 15 minut na 180°. V půlce pečení placičky otočte.


Placičky se asi nejvíce hodí k bramborové kaši, ale já si je třeba dala se zelím 😄



🥦

2 komentáře :

  1. Tofu jsem nikdy nezkoušela ale vždycky mě zajímalo jak asi chutná,k čemu přirovnat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obyčejné bílé tofu má naprosto neutrální chuť, takže se musí ochutit nebo namarinovat a dá se použít jak do slaných receptů, tak do sladkých. Nebo se dá koupit už namarinované, ochucené nebo uzené - to mám osobně nejradši, připomíná uzený sýr :)

      Vymazat