SOCIAL MEDIA

15. května 2018

Chřestové rizoto



Chřestová sezóna je vždycky svátkem, protože její doba je dost omezená. Když jde ale o chřest samotný, není potřeba vymýšlet žádné složitosti. Stačí k němu přidat jen pár surovin a chutné jídlo z něj vykouzlíte vždycky. Třeba tohle rizoto - není na něj potřeba skoro nic, je naprosto jednoduché, až se mi skoro chce říct obyčejné, ale přesto výborné! 😋


Suroviny na 4 porce:
• 300 g kulatozrnné rýže
• 200 g čerstvého zeleného chřestu
• 1 cibule
• 4 lžíce olivového oleje
• 2 dcl bílého vína
• 1,5 l zeleninového vývaru
• sůl, pepř



1. Chřest omyjeme, odřežeme dřevnaté konce a nakrájíme na velikost sousta (zelený chřest není potřeba loupat). Poté ho dáme vařit asi na 3 minuty a následně ho hned scedíme a zchladíme v ledové vodě, abychom zachovali výrazně zelenou barvu.

2. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a dáme na něj zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Až cibulka začne zlátnout, přisypeme rýži a pořádně vše zamícháme, aby se každé zrníčko rýže obalilo olejem. Rýži poté podlejeme vínem a mícháme asi 2 minuty, dokud se víno neodpaří.

3. Poté rýži osolíme a opepříme, postupně zaléváme vývarem a vaříme na mírném plameni, dokud není měkká podle vašich představ. Do hotového rizota zamícháme uvařený chřest a podáváme.


Podle mě není nad jednoduchá jídla! 😍




🥦

Okomentovat