SOCIAL MEDIA

21. května 2018

Květákovo kukuřičná polévka



Když jde o polívku, tak u mě osobně žádná vodovka neprojde 😄 Mám ji totiž většinou jako hlavní chod, takže nejlépe pěkně hutnou a prostě pořádnou! Tento květákovo kukuřičný krém je doslova mým splněným snem, chutná totiž skoro jako nějaká sýrová omáčka 😍


Suroviny na 6 porcí:
• 1 celý květák
• 200 g mražené kukuřice
• 1 brambora
• kousek celeru
• 3 stroužky česneku
• 2 lžíce lahůdkového droždí
• 3 lžíce řepkového oleje
• sůl, pepř



1. Květák očistíme a rozdrobíme na menší růžičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme na něj květák na pár minut restovat - tato část je velmi důležitá, květák tak získá naprosto perfektní pečenou chuť!

2. Květák poté zalijeme asi 1 litrem vody a přidáme kukuřici a na kostičky nakrájenou bramboru a celer. Polévku osolíme, opepříme a přidáme česnek. Vaříme asi 20 minut, dokud nezměkne celer.

3. Uvařenou polévku přelijeme do mixéru, dochutíme lahůdkovým droždím a rozmixujeme.


Když květák orestujete nebo upečete, rázem tato nevýrazná zelenina dostane báječnou kořeněnou, skoro až uzenou chuť. Tohle prostě musíte vyzkoušet! ❤️



🥦

2 komentáře :

  1. Vypadá skvěle, taková kombinace mě ještě nenapadla. Většinou mixuju veškerou zeleninu co doma mám na polívku. Taky nemám rády "vodovky" :)
    www.ubarcidoma.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to přesně taky tak, všechno, co doma najdu, vždycky hodím do hrnce, uvařím a většinou rozmixuju. Přijde mi, že se pak ta chuť zeleniny parádně propojí a ještě se mi nestalo, že by mi to nechutnalo :D

      Vymazat