SOCIAL MEDIA

9. srpna 2018

Bramboračka s houbami



Není nad poctivou bramboračku se spoustou hub! I když... Tahle je vlastně taková odlehčená. Vynechala totiž jsem jíšku, protože nerada zahušťuji moukou, ale zato jsem nešetřila na zelenině a houbách 🍄 Pokud má člověk chuť jen na polívku, ale zároveň se chce dosyta najíst, bramboračka je ta správná volba. Navíc je hotová za chviličku!



Suroviny na 4 porce:
• 1 cibule
• 4 brambory
• 2 mrkve
• 1 petžel
• kousek celeru
• 2 hrsti sušených hub
• 1 zeleninový bujón bez glutamátu (lze vynechat)
• 4 stroužky česneku
• 1 lžíce řepkového oleje
• 1 lžíce sušené majoránky
• 1 lžička drceného římského kmínu
• sůl, pepř




1. Houby si před vařením alespoň na půl hodinky namočíme. Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce osmahnout na olej, dokud jemně nezezlátne. Poté přidáme nakrájené brambory a zeleninu a minutku restujeme s cibulí.

2. Poté přidáme houby i s vodou, ve které jsme je namáčeli a pak ještě přilijeme asi 3/4 litru čerstvé vody. Polévku osolíme, opepříme, přidáme  římský kmín  a zeleninový bujón a vaříme asi 20 minut. Na závěr dochutíme majoránkou, utřeným česnekem a polévku necháme ještě 3 minuty provařit.


Co Vy? Bramboračku raději s houbami nebo bez? 🍲




🥦

Okomentovat