SOCIAL MEDIA

6. prosince 2018

Čočkovo houbová sekaná s vlašskými ořechy



Občas dostanu chuť na nějakou tu klasiku a přestože jsem masovou sekanou nikdy moc nemusela, na čočkovou nedám dopustit! Kombinace vařené čočky, restovaných žampionů a vlašských ořechů k sobě parádně sedí a navíc vytvoří autentickou strukturu sekané. Pokud chcete sekanou ve stylu těch, co se dělají na americké Díkůvzdání, nesmíte zapomenout na rajčatovou glazuru navrch! 😍

Na sekanou:
• 400 g zelené čočky
• 10 žampionů
• 1 menší mrkev
• 1 menší petržel
• 2 cibule
• hrst vlašských ořechů
• 2 lžíce drcených lněných semínek
• 4 stroužky česneku
• 2 lžičky majoránky
• 1 lžička sušeného rozmarýnu
• 1 lžička sušené šalvěje
• sůl a pepř
• rostlinný olej

Na glazuru:
• 3 lžíce rajčatového protlaku
• 1 lžíce balsamica
• 1 lžíce hořčice
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1 lžíce veganské worcestrové omáčky



1. Čočku propláchneme ve vodě a uvaříme doměkka. Mezitím na troše oleje opečeme nakrájenou cibuli s žampiony a nahrubo nastrouhanou mrkví a petrželí. Do směsi přidáme špetku soli a pepře, šalvěj, rozmarýn a majoránku.

2. Čočku poté smícháme s houbovo zeleninovou směsí a přidáme lněné semínko a rozmačkaný česnek. Směs rozdělíme na dvě poloviny a jednu s nich pomixujeme (jen zlehka, aby z toho nebyla kaše). Rozmixovanou směs vrátíme ke zbytku a na závěr přidáme nahrubo nasekané vlašské ořechy.

 3. Směs dáme do formy (ideálně do "srnčího hřbetu") vyložené pečicím papírem a dáme péct na 180°.

4. V misce si smícháme všechny ingredience na glazuru a po 30-ti minutách pečení glazurou potřeme vrchní část sekané. Poté pečeme ještě dalších 20 minut.


Hotová sekačka je za mě nejlepší s bramborovou kaší a kyselou okurkou! 👌🏻





🥦

Okomentovat